OKInformujemy, iż ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz do celów statystycznych i analizy ruchu. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, to będą one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies.

facebook
BielaA?ski Klub Kyokushin Karate na Facebooku
Bielański Klub Karate Kyokushin

Rok 2010

05-03-2010

XVI Mistrzostwa BKKK


W dniu 14 marca odbędzie się III edycja Mistrzostw Dzielnicy Bielany o Puchar Burmistrza Bielan a zarazem XVI Mistrzostwa BKKK. Uczestników oraz kibiców prosimy o zapoznanie się ze szczegółami... DODANO PROGRAM MINUTOWY
Kategoria: Aktualności
Napisał: bkkk

Mistrzostwa Dzielnicy Bielany i XVI Mistrzostwa BKKK są imprezą dla wszystkich karateka - i młodszych i starszych. Aby wziąć udział w turnieju należy zapisać się na listę startową najpóźniej do 11 marca 2010 r.
W zawodach można rywalizować w konkurencjach:

  • kumite - lekki kontakt - (6-7 lat; 8-9 lat; 10-11 lat; 12-13 lat; 14-15 lat; 16-17 lat; 18-21 lat)
  • kumite - full kontakt - (21+ lat)
  • kata - (6-8 lat; 9-11 lat; 12-14 lat; 15-17 lat)
  • walki reżyserowane - (10-11 lat; 12-14 lat; 15-17 lat)

Szczegółowe informacje na temat Mistrzostw podane są w KOMUNIKACIE MISTRZOSTW BKKK.
W razie pytań prosimy o kontakt z recepcją klubu lub instruktorami prowadzącymi zajęcia.

Program minutowy XVI Mistrzostw BKKK

8.30–9.30 Weryfikacja zawodników
9.30 Oficjalne rozpoczęcie o godzinie

  • Przysięga dojo
  • (techniki dozwolone i niedozwolone pokaz i objaśnienie technik stosowanych w walce).

9.50 Pierwsza tura kata (wszyscy razem) 40 min.
10.30 Kumite 1/8 60 minut

  • Dzieci  młodsze chłopcy 6–7 lat (4 walki)
  • Dzieci  młodsze dziewczynki 8–9 lat (2 walki)
  • Dzieci  młodsze chłopcy 8–9 lat (8 walk)
  • Dzieci  starsze chłopcy 10–11 lat (3 walki)

11.30 Druga tura kata (wszystkie kategorie) 30 min.
12.00 Konkurencja kumite ćwierćfinały - 80 min.

  • Dzieci najmłodsze chłopcy 6–7 lat (4 walki)
  • Dzieci młodsze chłopcy 8-9 lat (4 walki)
  • Dzieci młodsze dziewczynki 8-9 lat (4 walka)
  • Dzieci starsze chłopcy 10-11 lat (4 walki)
  • Dzieci starsze dziewczynki 10-11 lat (1 walki)
  • Kadeci 12-13 (4 walki)
  • Młodzicy 14–15 lat (1 walka)
  • Juniorzy Młodsi 16-17 (1 walka)

13.20 Konkurencja kumite półfinały 50 min.

  • Dzieci najmłodsze chłopcy 6–7 lat (2 walki)
  • Dzieci najmłodsze dziewczynki 6–7 lat (1 walka)
  • Dzieci młodsze chłopcy 8-9 lat (2 walki)
  • Dzieci młodsze dziewczynki 8-9 lat (2 walki)
  • Dzieci starsze chłopcy 10-11 lat (2 walki)
  • Dzieci starsze dziewczynki 10-11 lat (2 walki)
  •  Kadeci 12-13 lat - (2 walki)
  • Kadetki 12-13 lat – (1 walka)
  • Młodzicy 14–15 lat (2walki)

14.10 Trzecia runda Kata 25 min
14.35 Walki reżyserowane 5 min (2walki)
14.40 Kumite finały 40 min

  • Dzieci najmłodsze chłopcy 6–7 lat
  • Dzieci najmłodsze dziewczynki 6–7 lat
  • Dzieci młodsze chłopcy 8-9 lat
  • Dzieci młodsze dziewczynki 8-9 lat
  • Dzieci starsze chłopcy 10-11 lat
  • Dzieci starsze dziewczynki 10-11 lat
  • Kadeci 12-13 lat
  • Kadetki 12-13 lat
  • Młodzicy 14–15 lat
  • Juniorzy Młodsi 16-17 lat
  • Seniorzy

15.20 Wręczenie nagród i zakończenie

Program minutowy może ulec nieznacznym zmianom.